ERASMUS+ 2018-19

Προγράμματα που υλοποιήθηκαν τις προηγούμενες Σχολικές Χρονιές

(πατήστε κλικ για να μεταφερθείτε στην σελίδα που επιθυμείτε)

2014-2015

Improving Leadership and Learning Opportunities for our Children

2015-2016

Improving Leadership, Teaching Methods and Learning Opportunities for our Children

2016-2017

Improving Leadership, Teaching Methods and Children’s Life in our School

2017-2018 Improving Leadership, Inclusion, Diversity and IST in our School

 

Το σχολείο μας συνεχίζει και φέτος, τη Σχολική Χρονιά 2018-2019,  τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ERASMUS+, με θέμα:
«Improving Leadership, Inclusion, IST, Outdoor Activities and Parent's Participation in School's Life»
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν διάφορες δράσεις, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο, το Σύνδεσμο Γονέων και άλλους φορείς της κοινότητας.  Δάσκαλοι του σχολείου μας θα επιμορφωθούν σε επιλεγμένα σεμινάρια και σχολεία.  Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το Ι.Δ.Ε.Π. (Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων). 

 

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Η δασκάλα κ. Στέλλα Παστελλά συμμετείχε σε σεμινάριο επιμόρφωσης στην Πράγα (8-12/10/18) με θέμα: "Game-Based Learning and Gamification".

Έκθεση για το σεμινάριο στην Πράγα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Εμπλοκή γονιών στη σχολική ζωή: Χριστούγεννα

Ο Σύνδεσμος Γονέων διοργάνωσε ευχάριστες εκπλήξεις για τα παιδιά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ανάμεσα σε αυτές και η επίσκεψη του Άγιου-Βασίλη στο σχολείο μας που χάρισε δώρα σε όλους.

 

Προώθηση της φιλαναγνωσίας: Ελεύθερη ανάγνωση στην τάξη

Εφαρμόστηκε το δεκάλεπτο ελεύθερης σιωπηρής ανάγνωσης στην τάξη για προώθηση της φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά έφερναν από σπίτι το βιβλίο τους, δανείζονταν από τη βιβλιοθήκη της τάξης ή αντάλλαζαν βιβλία με τους συμμαθητές τους.

 

Εμπλοκή γονιών στη σχολική ζωή: Τσικνοπέμπτη

Ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου μας την ημέρα της Τσικνοπέμπτης συμμετείχε στις εκδηλώσεις ψήνοντας και προσφέροντας σουβλάκια σε όλα τα παιδιά.

 

Νηπιαγωγείο και κοινές δραστηριότητες: Εκδήλωση 25ης Μαρτίου

Τα παιδιά της Προδημοτικής συνεργάστηκαν με τα παιδιά της Α' Τάξης του σχολείου μας, για την προετοιμασία και την παρουσίαση της γιορτής της 25ης Μαρτίου σε όλο το σχολείο.

 

Επίσκεψη job shadowing στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

Στα πλαίσια του προγράμματος η δασκάλα του σχολείου μας κ. Αγνή Ιωσήφ επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης.  Παρουσίασε το πρόγραμμά μας, έκανε παρουσιάσεις σε παιδιά και δασκάλους, παρακολούθησε μαθήματα και αντάλλαξε απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα.

 

Προώθηση της φιλαναγνωσίας: Επίσκεψη σε βιβλιοθήκη

Τα παιδιά της Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εκεί περιηγήθηκαν και τους έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας και τους κανόνες της δανειστικής βιβλιοθήκης και τους έγινε παρουσίαση παραμυθιού από τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης.

 

Εμπλοκή γονιών στη σχολική ζωή: Υγιεινό πρόγευμα

Ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου μας ετοίμασε και πρόσφερε σε όλα τα παιδιά Υγιεινό Πρόγευμα

 

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Η δασκάλα κ. Στέλλα Παστελλά συμμετείχε σε σεμινάριο επιμόρφωσης στις Βρυξέλες (8-12/04/19) με θέμα: "Interactive Technologies for the Future Classroom".

 

Προώθηση της φιλαναγνωσίας: Έκθεση βιβλίου και επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο

Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε στο σχολείο μας. Τα παιδιά της Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το βιβλιοπωλείο, να ξεναγηθούν σε αυτό και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του καθώς και να ακούσουν ένα παραμύθι από την ιδιοκτήτρια/συγγραφέα.

 

Νηπιαγωγείο και κοινές δραστηριότητες: Πασχαλινοί Σταθμοί

Οι δασκάλες της Α΄ τάξης σε συνεργασία με τις δασκάλες του γειτονικού νηπιαγωγείου, δημιούργησαν για τα παιδιά σταθμούς με θέμα τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και τα έθιμα του Πάσχα. Τα παιδιά συναντήθηκαν, δημιούργησαν ομάδες και πέρασαν από όλους τους σταθμούς. Διασκέδασαν, έπαιξαν και έμαθαν μαζί!

 

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Η δασκάλα κ. Ελένη Παρή συμμετείχε σε σεμινάριο επιμόρφωσης στον Πειραιά (6-10/05/19) με θέμα: "Creativity Lab".

Έκθεση για το σεμινάριο στον Πειραιά ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Νηπιαγωγείο και κοινές δραστηριότητες: Θεατρικό παιχνίδι

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου συναντήθηκαν με τα παιδιά της Α΄ τάξης για ένα ευχάριστο μάθημα μέσα από θεατρικό παιχνίδι!

 

Χρήση τεχνολογίας μέσα και έξω από την τάξη

Στο σχολείο μας υπάρχουν 7 οθόνες αφής οι οποίες επιτρέπουν στους μαθητές να εργαστούν με διάφορες εφαρμογές (χωρίς τη χρήση διαδικτύου) μέσα στην τάξη αλλά και έξω από αυτήν.

Τη φετινή χρονιά τα παιδιά έπαιξαν πολλές φορές  "κυνήγι θησαυρού" σε διάφορα μαθήματα με διαφορετικό στόχο κάθε φορά, εργάστηκαν σε ποικίλα εφαρμογίδια για εξάσκηση στα μαθηματικά, έκαναν βασικές ασκήσεις προγραμματισμού, δούλεψαν με εφαρμογές για παραγωγή γραπτού λόγου, δημιούργησαν δικές τους παρουσιάσεις και  έφτιαξαν κόμικς στο μάθημα των ελληνικών, δημιούργησαν ταινίες με χρήση στατικών εικόνων, έβγαλαν φωτογραφίες και έφτιαξαν videos στα πλαίσια του μαθήματος Αγωγής Υγείας.

 

Περιγραφή του προγράμματος

Το πρόγραμμα "Improving Leadership, Inclusion, IST, Outdoor Activities and Parent's Participation in School's Life" στοχεύει στην επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού σε δυο βασικούς άξονες: 
Ανάπτυξη, κατάρτιση και ισχυροποίηση της σχολικής ηγεσίας για αποτελεσματική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού σε εναλλακτικές μαθησιακές πρακτικές και νέες μεθόδους διδασκαλίας.

Οι δάσκαλοι του σχολείου μας θα καταρτιστούν σε επιλεγμένα σχολεία.  Θα αποκτήσουν δεξιότητες εφαρμογής καινοτόμων δράσεων, νέων μεθόδων διδασκαλίας και αξιοποίησης νέου εκπαιδευτικού υλικού στη σχολική μονάδα.  Η κατάρτιση θα καλύψει, μεταξύ άλλων τους τομείς:
• Σχολική Ηγεσία
• Αναλυτικό πρόγραμμα
• Σχέσεις Σχολείου - Γονιών
• Σχέσεις Σχολείου - κοινότητας
• Σχέσεις Δημοτικού σχολείου - Νηπιαγωγείου
• Νέες διδακτικές μέθοδοι
• Οικονομική διαχείριση
• Αξιολόγηση μαθητών και προσωπικού
• Νέες τεχνολογίες στη μαθησιακή διαδικασία
• Υπαίθριες δραστηριότητες

Οι δάσκαλοι του σχολείου θα συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης στους τομείς των εναλλακτικών διδακτικών προσεγγίσεων.  Σκοπεύουμε να επιμορφώσουμε το προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην παροχή στα παιδιά μας νέων μαθησιακών εμπειριών και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της διδασκαλίας στους βασικούς τομείς της Γλώσσας και των Μαθηματικών.  Επίσης, στα πλαίσια της επιδίωξής μας για ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό θα συνεργαστούμε με παροχείς σεμιναρίων επιμόρφωσης που είναι εξειδικευμένοι στην επιμόρφωση σε θέματα Τέχνης, Θεάτρου, Μουσικής, Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.  Επιδιώκουμε την κατάρτιση του προσωπικού στη στήριξη και βοήθεια όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των μειονεκτούντων ομάδων.  Το σχολείο μας ανήκει στο πρόγραμμα "Δράσεις Σχολικής Ένταξης" (ΔΡΑ.Σ.Ε.) και δίνουμε έμφαση στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και την πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης της σχολικής ζωής.

Οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας θα διαχέονται και θα αποτελούν κτήμα της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων της παιδείας.

 

 

The program "Improving Leadership, Inclusion, IST, Outdoor Activities and Parent's Participation in School's Life" aims at the professional development of staff in two key areas:

* Development, training and strengthening school leadership for effective implementation of reforms.
* Professional staff development in alternative learning practices and new teaching methods.

The teachers of our school will be visit selected schools. They will acquire skills for implementing innovative actions in their school. The training will cover, among other areas:
• Leadership
• Curriculum
• School – parents relations
• School – community relations
• School – Kindergarten relations
• Teaching methods
• Financial management
• Staff and student evaluation
• Outdoor Activities

The school's teachers will participate in training seminars and professional development in the areas of alternative teaching approaches. We intend to educate staff to respond effectively in providing our children new learning experience and improve outcomes of teaching in core areas of Language and Mathematics.  Also, in our effort to provide a smooth transition for children from kindergarten to primary school, we will collaborate with providers of training seminars specializing in training in Art, Theatre, Music, Emotional Intelligence and Intercultural Education. We aim to train staff to support and help all children, especially those of disadvantaged groups.  Our school belongs to Educational Priority Zone which emphasizes the smooth transition of children from Kindergarten to Primary education and the prevention of early school drop out.

The experiences and results of the effort will be diffuse and they will be the property of the broader educational community, parents and other education partners.